Skrivekunst

Yin yoga

Jeg praktiserer Yin yoga i små grupper og gjerne i kombinasjon med en-til-en coaching. Dette er en yogastil som er velegnet i terapeutisk arbeid der utfordringene gjerne er utbrenthet, indre uro, manglende mestring og stress.

Når vi arbeider stille og lenge i typiske yin-yogastillinger, stimulerer vi og fjerner blokkeringer i bindevevet og spenner samtidig av i muskler og ledd. Spesielt i ryggen og hoftepartiet. Bindevevet inneholder vår livskraft og -energi, vår Qi, og har derfor stor betydning for vår livskvalitet.

Med bindevev og ledd trenger vi lenger tid for å få til strekket. Vi har bindevev som henger sammen i hele kroppen, også i de indre organene. Når vi stimulerer bindevev et sted vil det påvirke bindevevet også andre steder i kroppen. Hver øvelse gjøres derfor i stillhet i 3-7 minutter, og overgangene til en ny stilling gjøres med flytende bevegelser – slik at også Yang stimuleres.

Yin yoga er en taoistisk yogastil. Ifølge taoismen består alt av yin og yang. Yin står for kjølighet, mørke, natt, måne og hvile, mens Yang står for varme, aktivitet, lys og sol. Yin nærer Yang, det er derfor vanskelig å klare seg uten begge deler for å oppnå balanse og helhet i kroppen og livet.

I de ulike yogastillingene bruker vi pusten aktivt. Lange og dype pust ned i magen og lungene bidrar lettere til at vi får til de avspenningene som gjør kroppen og sinnet roligere. I Yin Yoga har vi fokus på både den mentale og kroppslige helse, og har derfor fokus på gode pusteteknikker som reduserer stresshormonene og bidrar til indre hvile og stillhet.

Kontakt meg for mer informasjon

Jeg tilbyr også:

Coaching
Kreativ egenutvikling
Skrivekunst